Parket

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor parket. De warme gloed van een houten vloer verovert het hart en alle praktische voordelen het verstand. Voor ieder huis en elke smaak is er wel een variatie die past. Wanneer u hoge eisen stelt aan stijl en kwaliteit is er echter maar een keus: traditioneel parket. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is dit massief houten parket superieur. Bovendien biedt Tapis parket een aantal unieke mogelijkheden, zoals een bijna onbeperkte keus uit de mooiste legpatronen, combinaties van verschillende houtsoorten en daarbij talloze fraaie afwerkingen.

Verschillende soorten parket

Parket is een verzamelnaam die gebruikt wordt voor vele soorten houten vloeren. Parket vloeren, plankenvloeren en houten vloerbedekkingen zijn harde vloerbedekkingen die bestaan uit houten vloerdelen in massieve vorm of samengestelde vorm op basis van hout.

Tapis is de meest traditionele vorm van parket vloeren. Tapis betekent “tapijt” op z’n Frans en wordt al sinds honderden jaren toegepast. Het is nog steeds in diverse monumenten te bewonderen.

Een tapis parket vloer leggen is een ware ambacht, vandaar dat wij ook spreken over “ambachtelijk tapis”. Onze medewerkers zijn ware vakmensen bij het leggen van deze parket vloeren. Zij weten bij u thuis het verschil te maken en staan garant voor vele jaren plezier van de aankoop van uw parket vloer.

Welke soorten hout zijn er geschikt voor parket?

Er zijn enorm veel houtsoorten waarin uw parket vloer gelegd kan worden, Denk bijvoorbeeld eens aan de onderstaande soorten:

– Afzelia
– Basralocus
– Eiken
– Kersen
– Noten Amerikaans
– Wengé

Nijboervloer uw ambachtelijke parket specialist

Nijboervloer is specialist in ambachtelijk gelegde patroonvloeren. De vloeren zijn in nagenoeg alle houtsoorten verkrijgbaar en kunnen op diverse manieren afgewerkt worden. en zijn vaak ook mogelijk in combinatie met vloerverwarming.

Daarnaast zijn er ook nog talloze leg mogelijkheden en mogelijkheden om patronen of logo’s in uw vloer te verwerken.

Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier of bel 055-3012645.

Leave Your Comments