• Slider 1
  • Slider 3
  • Slider 4
  • Slide 2
  • Slider 5
  • Slider 6

Plankenvloer

Uiteraard is ook de gewone planken vloer niet weg te denken uit het assortiment. Zowel zwevend op een vochtscherm als vast verlijmd op een tussenvloer te leggen. Bedenk hierbij wel dat een planken vloer meer zal gaan werken als bijvoorbeeld een lamelplank of lamelparket, terwijl de uitstraling hetzelfde zal zijn.

Overigens valt de werking van vast verlijmde planken wel mee.
Een constante relatieve luchtvochtigheid is hier van groot belang is.

Lamelparket

Meerlagig parket of samengesteld parket. Lamelparket wordt ook genoemd: gelamelleerd parket, legklaar parket of semi-geprefabriceerd parket. Het is opgebouwd uit (van boven naar onder):

– slijtlaag van massief hout, eventueel voorzien van een afwerkingslaag.
– een of meer lagen spaanplaat, MDF, HDF, triplex of massief naaldhouten stroken.
– aan de onderkant soms een contrafineer.

Lamelparket is rondom voorzien van een messing en groef. Stroken met een dikte vanaf 18 mm kunnen zelfdragend worden toegepast.

 

Lamelplank

De Lamelplank is een uitermate stabiel product dat nauwelijks krimpt of zwelt. Deze stabiliteit is te danken aan de 6, 7 of 8 mm massieve toplaag op een laag van de beste kwaliteit multiplex.
De lamelplank is in verschillende breedtes te krijgen en heeft daardoor de uitstraling van een houten planken vloer. De lamelplank is rondom voorzien van een messing en groef. Stroken met een dikte vanaf 18 mm kunnen zelfdragend worden toegepast.

 

Appartementsparket

Als u in een appartement woont heeft NijboerVloer de juiste oplossing: “Stil parket”. Ook wel genoemd Appartementsparket. Speciaal ontwikkeld voor uw onderburen. Want u wilt niet dat uw onderburen last van u hebben. Dit systeemparket reduceert het contact geluid tot wel 16dB!!, en voldoet dus aan de allerstrengste geluidseisen, getest door TNO en Peutz. Tópparket, dat stilte garandeert. Marktleider voor Verenigingen van Eigenaren.
Daarnaast geeft dit parket ook nog een aangenaam loopgeluid in huis. Zéér geschikt voor grotere oppervlakten en ídeaal bij vloerverwarming.

BOURGOGNE

Vloeren met een nostalgisch karakter zijn de trend. Deze zogenaamde Bourgognevloeren bestaan uit delen van ± 9 mm dik en in wisselende lengte- en breedtematen (circa 90 tot 180 mm). Deze zijn zowel leverbaar met als zonder vellingkant. Deze vloeren, gelegd in wild verband, hebben daardoor de uitstraling van een plankenvloer en de gebruiks- en gemaksvoordelen van een Tapisvloer.

 

TAPIS

De meest traditionele parketvloer van NijboerVloer. Tapis betekent op z’n Frans gezegd tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 à 10 mm dik en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm.) als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

 

 

Traditioneel parket

Traditioneel parket is uitermate geschikt om de mooiste patroonvloeren mee te maken. Het aantal mogelijkheden is onbeperkt, daarbij opgeteld de 40 houtsoorten waarin de patronen geleverd kunnen worden kunnen we zeggen dat het aantal patronen oneindig is. Mocht uzelf het idee hebben om een eigen creatie te ontwerpen dan is dat ook mogelijk. Het enige wat u moet doen is een tekening van uw eigen patroon inleveren bij uw parketspecialist NijboerVloer.

Deze zal met u in overleg de mogelijkheden doornemen en uw ‘eigen’ parketvloer maken. Op deze manier kunnen wij u nog meer mogelijkheden aanbieden.

Tip!!

Vloerverwarming! Tapis/Patroonvloeren lenen zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Vraag naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.

 

VEROUDERDE VLOER

Een nieuwe vloer en toch een doorleefde oude nostalgische uitstraling. Dat kan door het verouderen van de houtdelen. Dit verouderen gebeurt  meestal in de fabriek op een mechanische wijze. De vloerdelen worden gekastijd en getrommeld. Na deze bewerking kan het hout ook nog gerookt worden waardoor
het hout een bepaalde verkleuring krijgt. Na deze bewerkingen worden de delen fabrieksmatig geolied met een hardwaxolie. Na het leggen van de vloer dient de vloer nog een keer nageolied te worden.

 

BUITENPARKET

Buitenparket: een lust voor het oog
Parket is niet alleen voor binnen. Daarom hebben we ook een fraaie collectie buitenparket in ons assortiment. Buitenparket beschikt over talloze fijne eigenschappen. Zo is het kleurvast, veilig om op te lopen, weersbestendig en gemakkelijk schoon te houden.
Ideaal dus voor op uw dakterras, balkon of rondom uw zwembad of whirlpool. Maar het geeft vooral een mooi uitstraling. Dankzij het ingenieuze, onzichtbare kliksysteem bent u verzekerd van een perfect egale vloer.