• Slider 1
  • Slider 3
  • Slider 4
  • Slide 2
  • Slider 5
  • Slider 6

 

HONGAARSE PUNT VLOER

Nijboervloer heeft al vele jaren ervaring in het leveren en leggen van de Hongaarse punt vloer. Deze houten vloer is leverbaar in vele tientallen unieke handgemaakte kleuren en is geschikt voor werkelijk elke ruimte in huis of bedrijf. De duurzame houten vloeren worden in Nederland op maat gemaakt in elke gewenste lengte en breedte. De Hongaarse punt parketvloer is bovendien heel goed toepasbaar op vloerverwarming of vloerverkoeling.

De Hongaarse punt vloer is een broertje van de visgraat vloer, maar er is verschil: het legmotief. Bij de visgraatvloer worden de linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd. Aan de bovenzijde ligt de kopse zijde haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast. Dat geeft de ruimte een unieke sfeer: klassiek met een moderne twist. De Hongaarse punt vloer oogt door het legpatroon juist rustiger en strakker.

Een Hongaarse punt wordt gelegd onder een hoek van 45 of 60 graden. Door deze manier van leggen ziet u de lijnen over de lengte van de kamer doorlopen.

Hongaarse punt vloeren zijn doorgaans één van de duurdere vloeren. Bij ons kunt u echter voor een scherpe prijs deze exclusieve vloer aanschaffen. De 5, 6 en 9mm dikke Hongaarse punt vloeren moeten worden verlijmd en vernageld op een ondervloer van spaanplaat of eiken onder mozaïek (bij vloerverwarming).

Onze 10mm dikke Hongaarse punt hebben een veer en groef aan de langszijde en aan de 2 kopse kanten een groef. Door middel van losse veren worden de kopse kanten aan elkaar verbonden. Door deze losse veer in de groef van zowel de linker als de rechterkant van de Hongaarse punt te plaatsen, krijg je een vlakke verbinding. Deze vloeren worden direct verlijmd op een vlakke ondervloer (hout of cementdekvloer)

 

ZELF LEGGEN?

Het is goed mogelijk om de 10mm dikke Hongaarse punt vloeren zelf te leggen!! Uiteraard krijgt u van ons tips om de vloer op de juiste manier te plaatsen met het juiste gereedschap.

Wist u dat een Weense punt, net als een Hongaarse punt, ook is gezaagd in een hoek van 30 graden? Laat u verrassen door dit zeer bijzondere patroon. Een gecombineerde uitstraling van visgraat en Hongaarse punt.

Een Hongaarse punt gebruiken als wand of plafond bekleding?  Door ons unieke systeem, kunnen deze zelf worden aangebracht aan de wand of plafond. U kunt zelf bepalen welke kleuren u wilt gebruiken. 

DE SERGEANTSTREEP

Bij de Hongaarse punt vloer worden de vloerdelen onder een hoek van 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan waardoor de zogenoemde ‘sergeantstreep’ ontstaat. Het effect is een vloer die strakker oogt dan een visgraat legpatroon en hierdoor meer rust uitstraalt. Het is maar net wat je voorkeur is en wat goed bij de betreffende ruimte past.

De Hongaarse punt is te krijgen in verschillende subtiele of juist meer opvallende kleurafwerkingen.

HONGAARSE PUNT VLOER EN VLOERVERWARMING

De Hongaarse punt vloer is eenvoudig toe te passen op een vloerverwarming. Wij gebruiken hiervoor een zogenaamde gelaagde houten vloer. Deze wordt speciaal gemaakt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Deze vloerdelen kunnen in elke gewenste afmeting worden geleverd.

De Rc waarde van de vloer geeft de warmteweerstand van een vloer weer. Het is de gehele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met een hoge Rc waarde heeft dus meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. Deze vloerdelen hebben een lage Rc waarde van 0,088 en hierdoor warmt de vloer lekker snel op.

 

WAT KIES JE?

Wil je een rustieke look, dan kies je voor de Hongaarse punt met knoesten. Zonder knoesten oogt de vloer juist strakker. De planken hebben een breedte van 8 tot 22 cm en de lengte kan variëren van 16 tot 110 cm. Zo is er voor ieder een passende sfeer te creëren. De Hongaarse punt vloer gaat perfect samen met vloerverwarming.